Welkom!

Met mijn tas en mijn jas,
ga ik naar de kleuterklas.
Hier heb ik veel vriendjes,
groot en klein.
Dit vindt Jules ook reuzefijn!

zondag 28 juni 2015

Boerderijbezoek

Op donderdag 25 juni zijn we in de namiddag naar de boerderij van Marie geweest. Marie had al vertelt dat er op haar boerderij varkens en poezen te zien waren. Vol enthousiasme gingen we eerst samen kijken naar de stallen van de varkens. We hadden geluk, want er waren net enkele biggetjes geboren. Wat waren die nog klein!







We zagen dat de kleine biggetjes melk dronken van bij de mama. Daarna mochten we gaan kijken naar biggetjes die enkele weken oud waren. We leerden dat na verloop van tijd de melk van de mama voor de biggetjes wordt vervangen door een soort van poeder. En als ze groot zijn, dan eten ze allerlei granen.













We mochten niet luid roepen in de stallen van de biggetjes, Anders zouden ze bang worden van ons. Daarna mochten we ontspannen op de glijbaan en in de zandbak in de tuin van Marie. Tijdens het spelen werden we verrast met lekker cakjes ... mmmm  ... superlekker! 






Op het einde van ons bezoek, mochten we eens in de tractor zitten. Wat een belevenis!





Het was een heel erg leuk en leerrijk bezoek. We willen de mama, papa en opa van Marie nog eens heel erg bedanken voor de hartelijke ontvangst. Ook de ouders die ons gebracht en bij ons zijn gebleven als begeleiding verdienen een welgemeende dankjewel.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje of reactie achter!
Of als je een vraag hebt, dan mag je ze hier ook altijd stellen.